Bookvarik.com.ua
Українська мова та література. Власні висловлення. Автор: Авраменко О. М. Видавництво: Грамота

Українська мова та література. Власні висловлення. Автор: Авраменко О. М. Видавництво: Грамота

70 грн.

Купить в 1 клик


Видавництво: Грамота

Автор: Авраменко О.М.

Сторінок: 72 ст.

Мова: українська

Схвалено Міністерством освіти України для використання в загальноосвітніх навчальних закладах.

У новому виданні посібника (2021 р.) викладено вимоги до написання власного висловлення, подано критерії його оцінювання, розроблені Українським центром оцінювання якості освіти. Вони мають чітку структуру, до частини з них додано методичні коментарі.
Видання призначене для підготовки випускників загальноосвітніх навчальних закладів України до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури.

Книжка адресована абітурієнтам і вчителям - словесникам.

Одним із найскладніших видів робіт у тесті зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури є власне висловлення. Це завдання з розгорнутою відповіддю. У ньому треба висловити свою позицію щодо конкретної проблеми (теза), сформулювати два-три аргументи (докази), підкріпити їх прикладами й зробити висновок. Свої думки потрібно висловити логічно й у чіткій послідовності. Це змістова частина власного висловлення, її оцінюють дванадцятьма балами. Друга ж частина - мовне оформлення, за яке можна отримати вісім балів.

У цьому посібнику подано рекомендації щодо написання власного висловлення, критерії оцінювання цього виду роботи (розроблені Українським центром оцінювання якості освіти) і, найцінніше - зразки завдань з розгорнутою відповіддю. Радимо не тільки вчителям, а й учням добре вивчити критерії оцінювання, адже, знаючи їх, легше створювати текст-роздум. Самі критерії чітко визначають необхідні складники власного висловлення, особливості їх оформлення. Приклади текстів-роздумів краще зорієнтують вас у тому, як формулювати тезу, докази й висновок, якими можуть бути ілюстрації з різних видів мистецтва (переважно з української і зарубіжної літератур), з історії або з власного життя. Частину тем і мікротекстів для написання власного висловлення взято з підготовлених УЦОЯО тестів зовнішнього незалежного оцінювання у 2009-2021 рр.



Наверх
Создание Интернет-магазина Bookvarik.com.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.