Bookvarik.com.ua

Випускники, які не пройдуть ДПА, не отримають атестати

Український центр оцінювання якості освіти звернувся до керівників загальноосвітніх навчальних закладів з проханням роз’яснити випускникам шкіл, що у разі якщо вони не пройдуть державну підсумкову атестацію з української мови і літератури, вони не зможуть отримати атестати у поточному році.

Відповідне роз’яснення, вочевидь, викликане тим, що окремі випускники не реєструються для участі в державній підсумковій атестації з української мови у формі зовнішнього оцінювання або не надають комплекти документів для цього.

"Якщо окремі випускники не реєструються для участі в державній підсумковій атестації з української мови у формі зовнішнього оцінювання або не надають комплекти документів для цього, просимо роз’яснити їм сутність наказів Міністерства освіти і науки України від 14.04.2008 № 319 та від 19.05.2008 № 431, якими передбачено, що особа, яка не пройшла державну підсумкову атестацію в поточному році, зможе отримати документ про повну загальну середню освіту шляхом екстернату лише в наступному році", - йдеться у повідомленні УЦОЯО.

Також у Українському центрі оцінювання якості освіти роз᾿яснили, що у разі, якщо навчальний заклад одноразово не може сформувати повний комплект реєстраційних документів для всіх випускників, він може надсилати комплекти документів до регіонального центру оцінювання якості освіти кілька разів до 20 лютого.

Як відомо, в 2015 році, у зв’язку із проведенням загального тестування з української мови, що відбудеться 24 квітня, реєстрація учасників відбувається за дещо зміненою процедурою.

Випускники поточного навчального року після формування комплекту документів, мають подавати його до свого загальноосвітнього навчального закладу. У свою чергу школи, формують списки осіб, які проходитимуть ДПА з української мови у формі ЗНО та надсилатимуть їх за адресою регіонального центру, який обслуговує відповідний регіон.

Учні або студени професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які здобувають повну загальну середню освіту в поточному навчальному році, або є випускниками шкіл минулих років, мають надсилати реєстраційні документи безпосередньо до регіонального центру своєї області.

Після реєстрації для кожного учасника зовнішнього оцінювання на офіційному сайті Українського центру буде створена інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюватиметься за номером Сертифіката та PIN-коду.

Також Порядком реєстрації для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні передбачена можливість внесення змін до реєстраційних даних шляхом перереєстрації. Така можливість буде в учасників ЗНО до 01 квітня 2015 року.

Наверх
Создание Интернет-магазина Bookvarik.com.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.