Bookvarik.com.ua
ЗНО 2022. Історія України. Комплексна підготовка. Автор: Панчук Ігор. Видавництво: Підручники і посібники

ЗНО 2022. Історія України. Комплексна підготовка. Автор: Панчук Ігор. Видавництво: Підручники і посібники

145 грн.

Купить в 1 клик


Видавництво: Підручники і посібники

Автор: Панчук Ігор

Мова: Українська

Обкладинка: м'яка

Сторінок: 496

Формат: 70х100/16

Відповідає новій навчальній програмі, затвердженій Міністерством освіти і науки України.

Комплексне видання з історії України для підготовки до ЗНО вміщує наступне:

  • Теоретичні відомості
  • Хронологічний довідник
  • Словник персоналій
  • Термінологічний словник
  • Тренувальні тестові завдання
  • Відповіді до тестів
  • Варіанти тестів у форматі ЗНО
  • Завдання і відповіді до ЗНО

Пропонований посібник призначено для самостійної підготовки до ЗНО і ДПА з історії України, а також для поурочної роботи. Він укладений відповідно до чинної програми з історії України для середньої загальноосвітньої школи та чинної програми ЗНО. У виданні представлено теоретичні відомості, різноманітні словниково-довідкові й інші допоміжні матеріали та тестові завдання з історії України (від найдавніших часів до наших днів) з відповідями, що дають змогу здійснити перевірку знань, умінь і навичок з цього курсу.

Тести, до яких в узагальненому вигляді подано необхідні теоретичні відомості, укладено відповідно до чинної програми з історії України для закладів загальної середньої освіти та чинної програми ЗНО й угруповано за темами. У кожній темі представлено тестові завдання різних типів: завдання, у яких слід вибрати з кількох
одну правильну відповідь, завдання з вибором трьох правильних відповідей із семи, завдання на встановивши відповідності та послідовності подій, завдання, пов'язані зі знанням карти, розпізнавання портретних рис персоналій, а також пам'яток архітектури й образотворчого мистецтва. Основну увагу акцентовано на темах з історії
ХХ - початку ХХІ ст. Виконанню тестових завдань повинно передувати рунтовне повторення теоретичного матеріалу. З метою полегшення перевірки знань та вмінь учнів, випускників та абітурієнтів наприкінці кожного розділу посібника подано відповіді до тестів. Щоб допомогти випускникам та абітурієнтам у швидкому та якісному вивченні історичних фактів, пов'язаних із минулим України, у додатках до кожної теми вміщено хронологічний довідник. Представлені в ньому події відтворюють власне фактографічну основу історії України. У багатьох випадках подано не лише саму суть подій, а й короткий коментар до них, зазначено їх причини і наслідки, наведено прив'язки до місця, де вони відбулися. Звичайно, неможливо передати весь загал фактичного матеріалу, тому дібрано лише найважливіші з погляду історії події. Перевагу надано фактам, які віддзеркалюють історію Українського державотворення: докладно відтворено події часів Київської держави, періоду Б. Хмельницького, епохи Української революції 1917-1921 рр., сучасної незалежної України. Більше уваи приділено політичним подіям, але відображено також і соціально-економічне та культурне життя.
У словнику персоналій, поданому до кожної теми (крім перших двох), висвітлено діяльність представників різних політичних і соціальних таборів та ідеологічних напрямів крізь призму сьогодення. Наведено також інформацію про відвертих ворогів України, про представників інших народів, які мають стосунок до нашої історії.
Чималу увагу приділено діячам культури, їхній творчості. За допомогою життєписів політичних, військових, господарських і культурних діячів можна простежити найголовніші віхи історії нашого народу від найдавніших часів до наших днів, успіхи та досягнення, поразки і невдачі, боротьбу за національне й соціальне визволення.
Як свідчить практика, система освіти України відчуває брак посібників, зокрема довідкової літератури, пов'язаної з історичними термінами, визначенням і тлумаченням найважливіших понять. Саме вони допомагають зрозуміти ті чи інші події, засвоїти й узагальнити найоловніші історичні факти. Тому в посібнику також уміщено (до кожної теми) термінологічний словник, покликаний допомогти абітурієнтам подолати труднощі, які постають під час засвоєння навчального матеріалу. Тематика словника охоплює основні поняття, що стосуються історії України від найдавніших часів до наших днів. У ньому враховано нові підходи, що з*явилися за останні десятиліття 'в історичній літературі. Головним принципом викладу матеріалу є якнайширше охоплення і стисле розкриття понять і термінів, їх змісту і значень, використовуваних сучасною наукою, на матеріалах і прикладах з історії України.
Окремо наведено демонстраційні варіанти повної сертифікаційної роботи з історії України з відповідями до них, а також завдання та відповіді сертифікаційної роботи 2021 року, щоб майбутні випускники та абітурієнти мали змогу випробувати свої сили в розв'язанні типових комплектів тестових завдань.
Пропоновані матеріали дають змогу майбутнім випускникам та абітурієнтам поглибити, систематизувати, перевірити свої знання з історії України та зробити об'єктивний висновок про їх загальний рівень, а отже - грунтовно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання. Старанно опрацювавши всі запропоновані теоретичні та словником-довідкові відомості й варіанти тестових завдань, вони зможуть успішно скласти ДПА та ЗНО та вступити до обраного вишу.
Для випускників, абітурієнтів, учнів та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів.



Наверх
Создание Интернет-магазина Bookvarik.com.ua - PHPShop. Все права защищены © 2004-2024.